Laga Högtalare, Hörlurar, Förstärkare och allt inom ljud.

INsound reparerar och lagar dina högtalare, hörlurar och förstärkare. Vårt team har erbjudit service till tusentals kunder med trasigt ljud, allt från KRK RP6G3-NA monitorer till Sennheiser-hörlurar, Marantz-förstärkare och mycket mer. Vi har över 30-års erfarenhet av service, installation och reparation och vår verkstad ligger centralt i Stockholm, Vasastan på Gästrikegatan 1.

30 års erfarenhet.

Vi kan ljud och service.

Vi på INsound har en vision att erbjuda service inom reparation, installation och uthyrning i toppklass. I många årtionden har vi visat vägen och arbetat hårt för att göra detta möjligt, och därför står vi idag som ett stolt varumärke värdigt att kalla oss bäst i Stockholm.

""INsound lagade hela min högtalaranläggning, så jag slapp investera i ett nytt då den lät som ny!"

Ring oss på 070-714 10 11 eller maila till info@insound.se

Kontakta oss

INsound är specialiserade på reparation och lagning utav digitala och analoga instrument, högtalare, mikrofoner och ljudanläggningar.

Centralt i Stockholm. Specialiserad på lagning.

Högtalare & Förstärkare.

För oss handlar ljud om njutningen av att lyssna på musik genom bra och fina högtalare. Många av våra kunder har hittat högtalare och utrustning som de är nöjda med och vill behålla, men som kan ha gått sönder. Vår filosofi är då inte att sälja ny utrustning för säljandets skull, utan istället kan erbjuda våra kunder en god verkstadsservice. Vi har en egen verkstad i vår butik på Gästrikegatan 1 i Stockholm med ett mycket kunnande team med decennier med erfarenhet av renovering av högtalare och högtalarelement.

Har du trasig elektronik erbjuder vi även service på förstärkare och annan typ av utrustning. För enklare felsökningar av högtalare i vår butik tar vi inte ut någon kostnad, och för felsökning av övrig elektronisk utrustning tar vi ut 590 kr för ett kostnadsförslag. Väljer du att renovera din apparatur räknar vi självfallet av den summan på det slutgiltiga priset. Vill du ha hjälp med att förbättra dina befintliga högtalare, så har vi även stor erfarenhet och ett stort sortiment av noggrant utvalda högtalarelement, delningsfilter och komponenter av mycket hög kvalitet.

Lagning av Hörlurar

Många håller nog med om att ens hörlurar är ett personligt och dagligt redskap som vi tar med oss vart vi än går. Tyvärr så kan ju ett problem uppstå, till exempel att ena hörluren tappar diskant eller bas, gnistrar och låter trasigt, eller helt enkelt en nedsatt och ojämn volym i ena hörluren i relation till den andra. Vare sig dina hörlurar vistas i en professionell och respekterad studio eller används för dagligt bruk när du tar dig till jobbet eller tränar så kan vi hjälpa till skulle ett problem ha uppstått.

Ett fel med en hörlur kan ha uppstått utav många olika anledningar. Ibland kan det vara så enkelt som en sladd som inte sitter som den ska eller behöver bytas ut, andra gånger är det en kanal som har blivit trasig eller glappar. Hörlurar kräver en unik kännedom och uppmärksamhet, och vi på INsound har reparerat hörlurar i åratal. Bland annat reparerar vi AKG, Sennheiser, Beats by Dre, Marshall, Beyerdynamic, KOSS, Sony, Pioneer och många många fler märken.

Renovera Högtalarelement.

Oavsett vilken typ av högtalare du har så finns det olika typer av upphängning. På de flesta, inte alla, högtalarelement så är upphängningen tillverkad i foam. Foam är fördelaktigt på en mängd sätt. Det är fabricerat i en typ av gummi med mycket låg vikt vilket har fördelen att det påverkar konen i högtalarelementet försumbart. Problemet med foam är att materialet har en begränsad livslängd på runt 25 år. När materialet nått sin livslängd så torkar materialet och går sönder vilket gör att högtalarna inte fungerar som dem ska. Det går helt enkelt inte att spela på den och det finns också en risk att talspolen skadas.

Vi på INsound har mycket lång erfarenhet av element med foamupphängning likväl som andra typer av upphängningar. Det vår verkstad gör när vi reparerar eller renoverar elementet är att vi tar bort den gamla, skadade kanten och rengör alla ytor som har en kontakt med upphängningen. Därefter limmar vi dit en ny foam-gummikant. Det slutgiltiga steget är sedan att vi centrerar talspolen som finns i magnetgapet med en tongenerator.

Något som är viktigt att poängtera är att vi aldrig utför en renovering av högtalarelementen utan att se över övriga delar av elementet, exempelvis spider och spole. Ibland kan det vara andra komponenter av högtalaren som strular eller är trasiga. Vår service-verkstad ser alltid till att identifiera det som är trasigt innan vi föreslår en reparation. Så ni kan alltid känna er trygga som kund att den lösning vi föreslår kommer resultera i en välfungerande och framförallt välljudande högtalare och ljudanläggning.

Det är också möjligt att skicka de trasiga elementen till oss på INsound. Maila oss då på info@insound.se så skickar vi en fraktsedel till er.

Vad är det som har hänt?

De vanligaste felen vi reparerar är bland annat:

1

Förvrängt och distorted ljud

2

Trasigt och sönder element

3

Högtalare som är sönderspelade, sprängda eller döda

4

Saknad diskant, mellanregister eller bas

5

Delningsfilter som har brunnit upp

6

Spolar, kondensatorer och motstånd

7

Försämrad ljudnivå i en högtalare eller hörlur

8

Defekt hörlursintag

9

Glappande eller trasig sladd

10

Högtalare som inte startar, osv...

Några snabba frågor:

Vilka högtalare kan ni laga?

Vi är en auktoriserad serviceverkstad som kan laga i princip alla högtalarmärken. Vi har god kontakt med de flesta högtalartillverkarna och kan på så sätt med lätthet få tag på reservdelar vid behov. Sedan kan vi också erbjuda skräddarsydda lösningar där vi kan kombinera komponenter.

Varför ska jag välja Insound?

Vi har över 30 års erfarenhet av service inom HIFI samt musik och ljudutrustning. Vi innehar såväl bred som djup erfarenhet och med förstklassig service erbjuder vi er lösningar på såväl enkla som komplexa problem. Vi gör vårt yttersta för att din utrustning ska fungera optimalt.

Vad kostar er service?

För att kunna avgöra totalkostnaden för ett serviceärende så behöver vi först gå igenom er utrustning för att kunna diagnosticera vad problemet är.

Vilka fel kan ni laga?

Vi kan åtgärda i stort sett alla problem som en högtalare kan råka ut för. Några vanliga problem vi möter på är: Trasiga element, diskant/bas som saknas, defekta uttag, spolar, kondensatorer och motstånd med mera.