Laga Mikrofon.

INsound reparerar och lagar din mikrofon skulle du uppleva att den brister i kvalitén. Vi är specialiserade inom reparations-service, och har rustat upp och återställt allt från dem finaste klassikerna till nyare moderna mikrofoner.

30 års erfarenhet.

Vi kan ljud och service.

Vi på INsound har en vision att erbjuda service inom reparation, installation och uthyrning i toppklass. I många årtionden har vi visat vägen och arbetat hårt för att göra detta möjligt, och därför står vi idag som ett stolt varumärke värdigt att kalla oss bäst i Stockholm.

"INsound rustade upp min Sennheiser MKH 70 P48 och MKH 40 P48 efter dem föll mot marken från stativen. Som tur var fanns det en lösning: teamet på INsound!"

Ring oss på 070-714 10 11 eller maila till info@insound.se

Kontakta oss

INsound är specialiserade på reparation och lagning utav digitala och analoga instrument, högtalare, mikrofoner och ljudanläggningar.

Centralt i Stockholm. Specialiserad på lagning.

Servicetekniker för Mikrofoner.

En mikrofon är en ömtålig utrustning som kräver en särskild kunskap och erfarenhet. En dymanick mikrofon, till exempel, består utav en patron där membranet och elektromagneten kopplas samman. När en sångare, gitarrist eller en trummis sedan spelar framför den inspelande mikrofonen sker det en vibration i den, som sedan konverteras och tolkas om till ljudsignaler som sedan kommer ut i högtalaren. Med tiden kan membranet som vibrerar bli instabilt, vilket leder till att rörelsen i mikrofonen blir begränsad. Följderna kan vara att mikrofonen låter förvrängd eller ”distorted”, och det är inte heller ovanligt att kabelkontakten brinner upp på grund av att en opassande uppsättning utav kablage har skett.

En servicetekniker inom detta område måste ha kunskapen att skilja mellan modeller och märken för att sedan kunna finna en lösning för problemet. INsound har reparerat alla möjliga märken, bland annat AKG, Røde, Sennheiser, Shure, Beyerdynamic och Neumann. Kontakta oss så undersöker vi problemet som orsakar att mikrofonen inte fungerar som den borde.

Låt oss ta en titt.

Vi har kunskap och erfarenhet med alla sorters mikrofoner. Vare sig det handlar om en kondensor mick, dynamisk mick, med eller utan fantominmatning så kan vi inspektera och finna det orsakade problemet. Vi på INsound har decennium med erfarenhet inom lagning av mikrofoner, och har all utrustning och hjälpmedel som krävs för att tackla alla sorters bekymmer. Vanliga orsaker kan vara ett glappande intag, förvrängt ljud, trasig sladd eller att mikrofonen inte generera något ljud i överhuvudtaget.

Vad är det som har hänt?

De vanligaste felen vi reparerar är bland annat:

1

Det kommer inget ljud från mikrofonen

2

Register som saknas, till exempel diskanten eller mellanregistret

3

Glappande volym

4

Försämrad eller för låg ljudnivå

5

Defekt och förvrängt (distorted) ljud

6

Sladd som glappar eller inte fungerar, osv...